BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Kristijan Iličić: Bosna i Hercegovina je najpodcjenjenija država Evrope!

Kristijan Ljubuški 1

Najpoznatiji hrvatski putopisac boravio je ovih dana na jugu Bosne i Hercegovine, te je na svom Instagram profilu napisao objavu o tome.

„Od tirkiznih uvala i oaza na Havajima do oaza u kamenu, Kravica, nevjerojatne prirodne ljepote Hercegovine, 120 metara širokoga slapa koji tvori polukrug i s 28 metara se obrušava u dubinu.

Poslije susreta s Kravicama, posjetili smo zaista poseban dragulj, vodopad Koćuša u selu Veljaci u općini Ljubuški, predivan slap visine 5 i širine 50 metara. Ovdje voda doslovno nadire iz čarobnog zelenog krajolika i ne znaš kud bi prije upravio pogled, sve je toliko lijepo! U neka davna vremena ovdje su bili aktivni mnogi mlinovi, a danas su oni prava atrakcija za posjetitelje. Ovo mjesto je ‘must have’ svakom ljubitelju prirodnih ljepota, a o turističkim potencijalima ovih slapova kao i cijele Hercegovine razgovarao sam s ministrom unutarnjih poslova Mladenom Bebekom i direktoricom turističke zajednice Ljubuški, Veronikom Pinjuh, koji su me upravo ovdje došli pozdraviti i s kojima sam se zadržao u zaista ugodnom razgovoru.

Nisam znao da Hercegovina krije “magično divlju oazu zelenila, koja izgleda kao da je ubačena u srce Amazona” kako je to lijepo napisao Robert Dacešin. Radi se o jedinstvenoj prirodnoj ljepoti, slapovima Kravica, koju je izgradila rijeka Trebižat prolazeći kroz krečnjačke terene i taložeći sedru. Sva ova ljepota je u mjestu Studenci kod Ljubuškoga u samom srcu Hercegovine. Digao sam dron kako bih zabilježio veličanstvene prizore ovih polukružno razvedenih, predivnih slapova. Nadam se da će vam se svidjeti snimke! Danas je tu prava mala rivijera, na tisuće je kupača koji traže osvježenje u vrelini ljeta.

Mnogo je još neotkrivenih bisera!

Ne mogu vam ni opisati koliko sam ostao zatečen količinom poruka koje sam primio u inbox, toliko je krcat da ga jedva mogu otvoriti i pitanje je kad ću te poruke sve stići pročitati. Toliko dobrodošlice, toliko ideja, savjeta što ovdje raditi, toliko poziva da posjetim mnoge lokalitete… Hvala vam, dragi, divni ljudi!

Jasno je da to u ovoj turi neću moći odraditi jer sam ovdje s obitelji, no trebate znati: mnogi me pitaju, osobito sada pred sam ostvaren cilj, što ću raditi kad obiđem sve države svijeta? Nikad neću prestati putovati, a najbolje stvari sam sačuvao za kraj. Definitivno ću se posvetiti istraživanju naših područja, cijele ove regije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Srbije, Makedonije, ali i svih okolnih država. Mnogo je još neotkrivenih bisera!

Hercegovina nas je tako lijepo zagrlila, ovdje se i ja i moja obitelj osjećamo jako ugodno, zaista smo sretni! Još ćemo biti koji dan u Zvirićima, tj. Ljubuškom, a onda nas put vodi na svadbu u Mostar.
Andrea i ja ćemo nakon toga u Kraljevu Sutjesku gdje Andrei živi baka, a čeka nas i Tuzlanski kanton.“

2024. Balkan road trip svjetskih travel blogera?

Kiki je također napisao da je samo zagrebao ispod površine, jer jer bio na odmoru i nije vidio ni 5%, ali da sa stopostotnom sigurnošću može već sada reći da je Bosna i Hercegovina najpodcjenjenija država Evrope! Pozvao je svoje prijatelje, svjetske travel blogere da naredne godine naprave Balkan road trip.

Nadamo se da će i uraditi to jer nam je jako potrebno, s obzirom na to da naši politički lideri šalju isključivo negativnu sliku o Bosni i Hercegovini u svijet. Zašto nam je potrebno da nas stranci podsjete na sve ono lijepo što naša zemlja nudi, a zaista je toliko toga?


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT