BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Jusuf Nurkić organizovao košarkaški kamp za djecu Srebrenice i Vukovara

Nurkić Srebrenica

Zvijezda košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić kroz program svoje humanitarne fondacije organizovao je košarkaški kamp “Srebrenica 2023”.

Kamp je organizovan kako bi djeca iz Srebrenice i Vukovara te KK Guber imali priliku upoznati se i raditi s NBA zvijezdom i trenerima. Cilj je bio aktivirati djecu i ostaviti im trajna prelijepa iskustva.

Nurkić je kamp organizovao kroz svoju humanitarnu fondaciju, a kroz ovaj projekt želio je poručiti da u Srebrenici definitivno ima života.

“Kao prvo, želimo aktivirati djecu na najbolji mogući način, a sa druge strane ostaviti im jedna prelijepa iskustva. Ovdje sam sa djecom i sa njima želim podijeliti svoju sreću jer mene djeca i motivišu. Slušamo preko medija i priča da u Srebrenici nema života i da je teška situacija, a mislim da sam se uvjerio baš u suprotno. Definitivno je da u Srebrenici ima života, ljudi i djece, kao što vidite. To me motiviše da napravim i jednu ustanovu za svu djecu Srebrenice i nadam se da ću u tome i uspjeti jer radim na tome intezivno. Želim da imaju najbolje uslove za školovanje i djetinjstvo, kako bi sutra postali dobri ljudi”, rekao je Nurkić, prenosi RTV Srebrenica.

Kamp je nastavljen programom tokom cijelog dana, a održan je i turnir 5×5 u ekipama od po desetak mališana. Nakon završetka takmičenja, upriličen je zajednički ručak. Svi polaznici kampa dobili su medalje od Nurkića i njegovih gostiju.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT