BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Najveći proizvođač stiropora u Bosni i Hercegovini otvorio novi pogon u Kreševu - investirano 10 miliona KM

Laštro Kreševo

Najveći proizvođač ekspandiranog polistirena EPS (trgovački naziv za stiropor) i lider tehnološkog razvoja i inovacija u fasadnom sistemu u Bosni i Hercegovini EPS LAŠTRO svečano je otvorio novi pogon za proizvodnju EPS-a na površini od 5.000 m2 u Kreševu.

Svečanosti je prisustvovalo više od 400 kompanija iz Bosne i Hercegovine i regiona kojima EPS LAŠTRO isporučuje stiropor već dugi niz godina.

U izgradnju novih hala i instaliranje najsavremenije opreme koja se može naći na svjetskom tržištu, investirano je 10 miliona KM, čime je EPS Laštro dodatno učvrstio vodeću poziciju u Bosni i Hercegovini. Proširenjem proizvodnih kapaciteta EPS LAŠTRO doprinosi očuvanju okoliša.

„Razvojem društva i suvremene tehnologije, raste i spoznaja o energetskoj učinkovitosti odnosno potrebi za uštedom sve skuplje energije. Stiropor se pokazao kao najbolji izolator gledajući odnos cijene i rezultata uštede. Do sada je EPS LAŠTRO proizveo preko 55 miliona m2 fasadnog EPS-a a svojom ukupnom dosadašnjom proizvodnjom EPS LAŠTRO je doprinio uštedi oko 3,3 miliona tona lož ulja ili 13,2 miliona m3 ogrijevnog drveta“, istaknuo je Marinko Laštro, direktor i vlasnik EPS LAŠTRO.

Potreba stanovništva za smanjenjem troškova energije i očuvanja našeg okoliša doprinosi sve masovnijoj upotrebi EPS izolacije, a krajnji kupci su prepoznali kvalitet proizvoda kompanije EPS LAŠTRO  i tradiciju dugu preko 25 godina.

 

Izvor: Biznisinfo.ba


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT