BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Porast prometa u hotelijerstvu i ugostiteljstvu za 3,8 posto

Ugostiteljstvo-i-turizam-

U četvrtom tromjesečju 2022. godine u odnosu na treće tromjesečje ukupni sezonski prilagođeni promet u hotelijerstvu i ugostiteljstvu u Federaciji Bosne i Hercegovine zabilježio je rast od 3,8 posto.

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku promet u oblasti – Djelatnost smještaja zabilježen je rast prometa od 3,7 posto u odnosu na treće tromjesečje 2022. U oblasti – Djelatnosti pripreme i usluživanja hrane i pića zabilježen je rast od 4,0 posto.

Kalendarski prilagođeni ukupan promet u hotelijerstvu i ugostiteljstvu u četvrtom tromjesečju 2022. godine bio je veći za 25,8 posto u odnosu na četvrto tromjesečje 2021. godine.

Promet u oblasti – Smještaj bio je veći za 39,7 posto u odnosu na promet ostvaren u istom tromjesečju 2021. godine, dok je promet u oblasti – Djelatnost pripreme i usluživanja pića u četvrtom tromjesečju bio veći za 15,8 posto u odnosu na isti period 2021. godine.

 

Izvor: Avaz.ba


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT