BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Rukomet – Bosna i Hercegovina slavila u Prištini

kosovo-bih-3-

Reprezentacija Bosne i Hercegovine trijumfovala je u Prištini protiv selekcije Kosova rezultatom 25:22 u okviru 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se održati naredne godine u Njemačkoj.

Puleni selektora Irfana Smajlagića konstantno su održavali prednost u prvom poluvremenu. U 22. minuti imali su plus 7 i vodili 12:5. Poslije toga Kosovari dolaze do daha i pomalo tope prednost naše reprezentacije, koja nakon isteka prvog poluvremena glasi 14:10.

U drugom poluvremenu reprezentacija Bosne i Hercegovine lošije igra, a to koriste motivirani domaćini i u jednom momentu dolaze do vodstva 17:16. Nakon toga, bude se „Zmajevi“ i uz minute u minutu povećavaju prednost i zadržavaju je do kraja, te na kraju meča upisuju prve bodove u grupi.

Najviše golova za našu reprezentaciju postigli su Burić i Bošković – po pet, dok kod je Kosovara Tahirukaj prvi strijelac, također sa pet golova.

U narednom kolu naša reprezentacija ugostit će reprezentaciju Kosova u nedjelju u tuzlanskom Mejdanu od 17 sati.

Trenutno je Bosna i Hercegovina trećeplasirana u grupi sa dva boda. Prva je Crna Gora, a druga Slovenija. Obje ekipe skupile su po šest bodova. Na zadnjem mjestu je Kosovo bez bodova.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT