BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

U Kalesiji 20 porodica uselilo u nove stanove

Kalesija stanovi

Kroz realizaciju državnog projekta za stambeno zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa u Bosni i Hercegovini završena je izgradnja zgrade u općini Kalesija.

Projekat izgradnje stambenih jedinica za neprofitno socijalno stanovanje podržan je od Razvojne banke Vijeća Evrope, donatora / kreditora i domaćih institucija.

Stambena zgrada sa 20 stanova izgrađena je i predata korisnicima iz socijalnih kategorija i porodica raseljenih u općini Kalesija. Implementator ovog projekta u Federaciji Bosne i Hercegovine je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Uručenju ugovora odabranim korisnicima prisustvovali su predstavnici donatora, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik Općine Kalesija Sead Džafić.

“Danas predajemo ključeve stanova za 20 porodica. To predstavlja veliku radost za nas, a posebno za porodice koje su od danas riješile stambeno pitanje. Kalesija je primila veliki broj raseljenih osoba iz susjednih općina Podrinja i doline Spreče, na čemu smo također zahvalni. Uz dobru saradnju sa lokalnom zajednicom došli smo do zajedničkog cilja”, istakao je ministar Ramić.

Gradi se dodanih 79 stanova

“U toku je izgradnja dodatnih 79 stanova istog tipa stanovanja i vjerujemo da će useljenje biti u bliskoj budućnosti. Iza nas je predan i posvećen rad, ali to se sve zaboravi kada dođete do konačnog cilja koji “na kraju dana” poluči rezultat da će u Kalesiji trajno biti zbrinuto oko 100 porodica”, zaključuje Ramić.

 

Izvor: FMROI


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT