BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Spasilac iz Bijeljine uplatio svojih 5.000 KM građanima Turske

Miroslav Vujanović

Pripadnik Gorske službe spasavanja – stanice Bijeljina Miroslav Vujanović uplatio je građanima Turske pogođenim razornim zemljotresom kompletan iznos od 5.000 KM, koji je spasiocima uplatio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Vujanović je rekao da je zahvalan predsjedniku što mu je dao mogućnost da može i na ovaj način da bude od pomoći nastradalom stanovništvu Turske, navodi se u objavi na Facebook stranici GSS – stanice Bijeljina.

Broj poginulih u zemljotresima koji su u februaru pogodili Tursku prešao je 45.000, a urušeno je ili teže oštećeno više od 160.000 zgrada sa 520.000 stambenih jedinica.

 

Izvor: Mondo.ba


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT