BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

1. mart proglašen Danom bosansko-američkog prijateljstva u Washington DC

Muriel Bowser

Gradonačelnica Washington DC-a Muriel Bowser objavila je proklamaciju kojom proglašava 1. mart Bosansko-američkim danom prijateljstva.

Portal Radiosarajevo.ba Proklamaciju je prenio u cijelosti:

“Dok su građani BiH glasali za nezavisnost 1. marta 1992. godine i 1. mart je sada priznat kao Dan nezavisnosti BiH, i

budući da se ova suverena nacija na evropskom zapadnobalkanskom poluostrvu sastoji od mnogih religija, ethničkih grupa i tradicija i posvećena je poštovanju osnovnih multietničkih principa, i

budući da bosanski Amerikanci i stanovnici glavnog grada naše nacije imaju zajedničku predanost njegovanjem vrijednosti demokratije i samoopredjeljenja:

sada, dakle, ja, gradonačelnica Washingtona DC-a, ovim proglašavam 1. mart 2023. godine danom Bosansko-američkog prijateljstva u Washingtonu DC”, proglasila je Bowser.

Ovim povodom se oglasila i gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić.

“U februaru ove godine sam se sastala sa gradonačelnicom Washingtona, Muriel Bowser. Razgovarale smo o saradnji gradova i projektima na kojima možemo raditi u budućnosti”, napisala je Karić.

Iskoristila je priliku da se zahvali gradonačelnici Washington DC-a: “Danas iz Washingtona stiže sjajna vijest, gradonačelnica Bowser proglasila je 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Danom bosansko-američkog prijateljstva. Hvala, gradonačelnice Bowser! Neka vječno živi naše prijateljstvo!”


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT