BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Prof. dr. Zlatan Zvizdić u finalu za prestižnu međunarodnu nagradu

Dr.Zlatan Zvizdić

Dr. Edhem Čustović, ambasador uspjeha Bosne i Hercegovine i njenih ljudi, objavio je na svom Facebook profilu da se prof. dr. Zlatan Zvizdić, šef Klinike za dječju hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nalazi u finalu za izbor za prestižnu međunarodnu nagradu Medis medicinska istraživanja:

“Profesor je nominovan za objavljeni rad “Infantilna hipertrofična pilorična stenoza u Bosni i Hercegovini: Retrospektivna kohortna studija iz najveće ustanove tercijarnog zbrinjavanja”.

Međunarodna nagrada Medis za medicinska istraživanja je godišnje međunarodno takmičenje za doktore medicine i farmaceute koji su objavili medicinska istraživanja u određenoj medicinskoj oblasti u visoko rangiranoj naučnoj publikaciji i svakodnevno su aktivno uključeni u kliničku praksu u institucijama širom regiona.

Do sada je bilo preko 300 nominacija, a na u uži izbor od 18 se nalazi naš prof. dr Zlatan Zvizdić.

Zanimljivo je da je prof. Zvizdić također ušao u uži izbor 2021. godine za svoj rad.

Važno je odati poštovanje prema dosadašnjim dobitnicima finalistima ove nagrade ispred Bosne i Hercegovine:

U 2020. godini dr. Nermina Rizvanović iz Zenice i dr. Igor Hudić iz Tuzle su osvojili ovu nagradu.

2019. godine je dr. Edin Begić bio jedan od pobjednika.

2018. godine je dr. Amra Šakušić bila pobjednik.

2017. godine je dr. Zoran Vukojević bio finalista.

2016. godine je dr. Tanja Dujić bila pobjednik.

2015. godine je dr. Anita Kosjerina i dr. Osman Sinanović.

2014. godine je dr. Osman Sinanović bio pobjednik, a dr. Emina Vukas i dr. Enes Abdović su bili finalisti.

Ostavljajući po strani ponekad nefunkcionalan sistem javnog zdravstva, Bosna i Hercegovina može biti ponosna na svoje doktore/istraživače jer predstavljaju neke od najboljih u Evropi.

Čestitamo svim dosadašnjim pobjednicima i finalistima i želimo puno sreće dr. Zlatanu Zvizdiću na ovogodišnjoj dodjeli nagrada.“

 


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT