BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

KUD “Mladost Bosne” predstavlja BiH na Festivalu kulture u Birminghamu

KUD-MLADOST-BOSNE-BIRMINGHAM-2

Bosnia UK Network objavio je da Purbanat CIC, umjetnička organizacija sa sjedištem u Midlandu, organizuje događaj pod nazivom „Birmingham Multicultural Festival“ kako bi proslavila Međunarodni dan maternjeg jezika i promovisala raznolikost. Purbanat organizuje ovaj festival od 2016. godine, a na njemu umjetnici iz različitih etničkih zajednica nastupaju pred raznolikom publikom kako bi prikazali vlastitu kulturu.

Ove godine fokus je na mladim umjetnicima (do 24 godine) iz različitih etničkih zajednica koji će, izvodeći muziku, ples, poeziju i slično, predstaviti svoju vlastitu kulturu i historiju.

Na preporuku ambasadora Bosne i Hercegovine u Velikoj Britaniji, NJ.E. Vanje Filipovića, poziv da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na ovom značajnom festivalu stigao je na adresu kulturno-umjetničkog društva „Mladost Bosne“ iz Birminghama i isti je s radošću prihvaćen.

Inače, Bosnia UK Network osnovana je 1996. godine kako bi pružila praktičnu i psihološku podršku bosanskim i drugim etničkim manjinskim zajednicama. Glavni ciljevi centra uključuju poboljšanje kvaliteta života za 10.000 bosanskih izbjeglica koje žive u Ujedinjenom Kraljevstvu, a koje su se preselile usljed balkanskih ratova 1992-1995.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT