BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Džudo – Aleksandra Samardžić srebrena u Sofiji

Džudo

Prethodnog vikenda glavni grad Bugarske bio je domaćin kvalifikacijskog takmičenja u džudou “Evropa open” za Olimpijske igre, koje će se održati naredne godine u Parizu. U njemu su učestovale 43 države iz cijelog svijeta.

U kategoriji do 70 kg džudo reprezentativka Bosne i Hercegovine, Aleksandra Samardžić, okitila se srebrenom medaljom. Do finala naša sjajna džudistkinja je eliminisala Linon Alison iz Francuske, bugarkinju Lidiju Branchevu i Nataliu Chystiakovu iz Ukrajine.

Szabina Gerczak iz Mađarske bila je bolja od nje u borbi za zlato.

U top deset u svojim kategorijama bili su i ostali bh. reprezentativci – Božidar Vučurović na petoj, a Anđela Samardžić i Toni Miletić na sedmoj poziciji.

Naredni Evropa Open održati će se u poljskoj prijestolnici Varšavi 25. i 26. februara ove godine. Do kraja godine Evropa Open će se održati u Rimu, Madridu, Talinu i Pragu.

Nakon tih takmičenja saznat ćemo ko su oni koji ostvarili normu za Olimpijadu. Nadamo se da će na najvećoj sportskoj smotri u Parizu biti prisutna i Bosna i Hercegovina u džudou.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT