BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Priča o uspjehu mladog bh. jutjubera

1303bake5

Od dječaka koji je odlučio da se bavi snimanjem i kreiranjem sadržaja za YouTube, pa zbog loših komentara prestao, Bakir Karasalihović je danas postao jedan od najpopularnijih i najutjecajnijih mladih koji se bave ovim poslom na našim prostorima.

Mladi youtuber je uprkos negativnim komentarima na svoj račun istrajao u namjeri da ostvari svoj cilj. Uspjesi su se nizali iz dana u dan, te su ga neprestani rad i ulaganje u sebe učinili ovim što je danas.

Sanjao o karijeri fudbalera

Njegov veliki san je bio fudbal, no zbog zdravstvenih razloga morao je prestati da se bavi tim sportom. Tada je zbog viška vremena ušao u svijet jutjubera i nije se pokajao. Mnogi su ga proglasili jednim od najuspješnijih jer je zahvaljujući svom radu i trudu sa svega 18 godina kupio sebi vrijedan automobil, olakšao porodici svakodnevicu, te u potpunosti postao samostalan.

O svemu tome Bakir je veoma otvoreno govorio za “Dnevni avaz“.

– Na dobrom sam putu, bar mislim da je tako, jer radim ono što volim, a time uspijem i nasmijati ili inspirirati nekoga da uradi nešto slično. – kaže Bake.

Navodi i to da je sve došlo spontano, jer on nije ni biznismen, ni poduzetnik:

– Jednostavno, s 11 godina sam krenuo snimati, jer volim sve što ide uz to, a evo, s 19 ta ista vatra gori u meni i nadam se da će ostati tako još neki period.

Loši komentari ga nisu pokolebali

Govori kako je ranije trpio razne ružne komentare i uvrede na račun svoga rada, ali kaže da ne voli da se prisjeća toga.

– Živimo u takvom okruženju gdje će ljudi, nažalost, osporiti bilo čiji i bilo kakav uspjeh, pa tako i moj. Ne obraćam pažnju na to i guram svoju priču naprijed, time testiram sebe da vidim koliko i dokle mogu dogurati. – navodi Karasalihović.

Kaže i to da se ne osvrće više na ružne komentare, jer nisu važni, naspram podrške koju dobija.

– Svjestan sam da će uvijek biti toga i mislim da nema poente da se pored 530.000 ljudi koji me prate i koji pišu pozitivne komentare, osvrćem na neki sitan broj onih koji loše pišu i pričaju. – kaže ovaj mladi jutjuber.

Svjestan odgovornosti koju ovaj posao nosi

Dodaje da se trudi da bude korektan prema svima. S obzirom na to da njegovi videosnimci broje milione pregleda, na njemu je velika odgovornost jer su svi ti sadržaji dostupni i djeci.

– Pazim da kroz svoje klipove ne prenosim nikakvu negativu ili loš primjer. Ako mogu, prenesem neku lijepu poruku, ako ne, barem idem ka tome da se pratioci zabave gledajući video. – kaže Bake.

Trud i rad su ključni, navodi Bakir Karasalihović za kraj, te dodaje da se ne treba obazirati na loše komentare, već samo raditi na sebi.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT