BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Skijanje – Historijski uspijeh skijašice iz Visokog

Muzaferija

U francuskim gradovima Courchevel i Meribel u toku je Svjetsko prvenstvo u skijanju.

Predstavnica Bosne i Hercegovine u kombinovanoj utrci (superveleslalom i slalom), Elvedina Muzaferija, ostvarila je najbolji rezultat u historiji bh. skijanja.

U konkurenciji od 33 skijašice, mlada Visočanka osvojila je 15. mjesto. Najprije je u veleslalomu bila 24. sa ostatkom dvije sekunde i 84 stotinki sa rezultatom 1:13:14, da bi u slalomu ostvarila rezultat 51:92 i napredovala zbog odustajanja nekoliko skijašica. Iako je imala zaostatak 7:59 sekundi od prvoplasirane, na kraju je završila na odličnom 15. mjestu od 18 skijašica koje su završile vožnju u obje discipline.

U Courchevelu je trijumfovala Federica Brignone iz Italije sa rezultatom 1:57:47, srebrena je Wendy Holdner iz Švicarske, a bronzana Austrijanka Ricarda Hasser.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT