BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Karate – BiH ima evropsku prvakinju

Od 2.do 5. februara u kiparskoj Laranci održalo se Evropsko prvenstvo za kadete i juniore u ženskoj i muškoj kategoriji do 21 godinu.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine okitila se jednim zlatnim, dvjema srebrenim i jednim bronzanim odličijem.

Sjajna Nejra Sipović osvojila je zlato u kategoriji borbe U-21 do 55 kg, te postala evropska prvakinja u ovoj kategoriji.

Ali Arnautović je u kategoriji borbe kadeti do 57 kg osvojio srebrenu medalju, a istim odličijem okitio se Anes Bostandžić u kategoriji borbe U-21, +84 kg.

U Laranci bronzana je Marina Kurteš u kategoriji borbe U-21 do 61 kg.

Na ovom takmičenju, osim osvajača medalja, Bosnu i Hercegovinu predstavljali su još i: Adna Rebronja, Almedina Busnov, Pavle Dujaković, Lazar Marković, Alija Delić, Mahir Džuho, Faruk Kadrić, Luka Pejić, Tarik Salkić, Amar Hodžić, Omar Halilović, Irna Mujanović, Adna Palić, Ajla Sipović, Melina Ibrahimović, Emir Halilović, Muhamed Glamočić, Harun Smajić, Nemanja Jeličić, Patricija Jurišić, Hena Mehanija, Iman Ružnić, Kaja Topić, Aldijana Salihović, Kristina Stanojević, Amila Beganović, Faris Ramić i Senaid Veladžić.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT