BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Amel Tuka drugi u trci na 800 metara u Ostravi

Amel Tuka Ostrava

Bosanskohercegovački srednjeprugaš Amel Tuka s vremenom 1:48,09 osvojio je drugo mjesto na Czech Indoor Gala mitingu u Ostravi u trci na 800 metara, na kojem je pobijedio Tunižanin Abdessalem Ayouni.

Tunižanin je pobijedio s vremenom 1:47,97, dok je treći bio Hrvat Marino Bloudek s vremenom 1:48,76.

Tuki je ovo, nakon petosedmičnih priprema u Južnoafričkoj Republici, bio i prvi ovosezonski nastup u dvorani, na kojem je ostvario vrlo dobro vrijeme.

“Odlično drugo mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji, uz solidno vrijeme iako je trka bila prilično spora. Bilo je tu 11 atletičara u trci u dvorani što je stvarno puno, bilo je teško izboriti pravu poziciju. Krenuli smo dobro, ali poslije je trka usporila. No, ja sam imao svoj finiš iako je prva trka. Osjećao sam se stvarno dobro i jedva čekam naredna takmičenja da dignem formu i što spremniji dođem na Evropsko prvenstvo u Istanbulu”, izjavio je Tuka.

Rekord ovog mitinga drži Kenijac Collins Kipruto, koji je 2020. godine ovu dionicu istrčao za 1:46,38.

 

Foto: Facebook profil Amela Tuke


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT