BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

I oni su budućnost Tešnja: Ajla Ogrić, uspješna modna dizajnerica i vlasnica brenda “AJLO DESIGN”

Ajla Ogrić 1

O modi, oblačenju i šivenju počela je razmišljati još dok je bila djevojčica. Iako joj otac ima uspješnu kompaniju koja se bavi obradom metala, Ajla se odlučila za drugačiji put, prepustivši bratu da nastavi očevima stopama.  Ajla Ogrić diplomirani je modni dizajner i uspješno vodi vlastiti brend “AJLO DESIGN”.

Osnovnu školu ”1. mart” Ajla je završila u Jelahu, nakon koje se odlučuje za Mješovitu srednju školu u Tešnju – zanimanje Tekstilni tehničar. Nakon završene srednje škole 2017. godine u Mostaru je upisala Modni dizajn. Tokom studiranja pohađala je mnoge kurseve grafičkog dizajna, digitalnog marketinga, kaligrafije i stručne prakse. Diplomirala je 2021. godine, stekavši zvanje dipl. modna dizajnerica.

Prva linija tzv. sublimacijskih mašina u Tešnju

Vraća se u Tešanj i pokreće vlastiti modni brend i proizvodnju. Prateći prilike na tržištu, Ajla povlači važan strateški potez i prošle godine u Tešanj stiže prva linija tzv. sublimacijskih mašina. Koliko je ova linija mašina rijetka govori podatak da se ovdje radi o trećoj liniji koja je stigla u Bosnu i Hercegovinu. Primjenom novih tehnologija kakva je sublimacija, do izražaja dolaze njena nadarenost i sposobnost kreiranja modnih kreacija i to u svim tekstilnim oblastima.  Ajla iza sebe ima već nekoliko uspješnih kolekcija i jednu mini reviju.

Ponuda “AJLO DESIGN” je veoma raznovrsna i obuhvata sportsku opremu (biciklistički dresovi, fubalski dresovi, šorcevi, dukserice), preko radne opreme (radne hlače, bluze i prsluci), medicinske opreme (medicinske hlače, bluze, majice i kape), pa do reklamnih proizvoda (majice, dukserice, eko cekeri…) i zastava.

Nakon samo malo vremena provedenog sa Ajlom možete steći dojam da se radi o djevojci koja je duboko posvećena onome što radi, a u poruci vršanjacima ističe da se sve može postići ukoliko imate jasan cilj i ukoliko budete čvrsto išli ka njegovom ostvarenju.

Završni radovi na novom poslovnom objektu

Sve ovo bio je dovoljan povod za posjetu Načelnika općine Tešanj, Suada Huskića, i razgovor u okviru projekta ”I oni su budućnost Tešnja”.

“Iz razgovora sa Ajlom danas smo saznali da su u toku završni radovi na novom poslovnom objektu. To znači da ćemo vrlo brzo svjedočiti proširenju obima posla i otvaranju novih radnih mjesta. Ajla Ogrić je uistinu primjer mlade, obrazovane, sposobne, kreativne i odlučne djevojke, koja zna šta hoće i koja vrijednosti ponesene iz svoje porodice i zajednice u kojoj živi, nastoji utkati u svoj vlastiti biznis. Želim joj puno uspjeha u budućem radu i drago mi je da je sve više mladih ljudi kao što je Ajla, koji su u pravom smislu riječi budućnost Tešnja“, kazao je na kraju razgovora Općinski načelnik Suad Huskić.

Projektom “I oni su budućnost Tešnja” Općina predstavlja mlade i uspješne ljude. Cilj je promovisati kako njihova profesionalna i životna postignuća tako i univerzalne vrijednosti. Projektom se želi pokazati da Tešanj kao lokalna zajednica ima svijetlu budućnost u kojem itekako ima mjesta i za mlade i uspješne ljude koji grade jedno društvo u kojem uspjeh nije nikakvo čudo, već pravilo i normalna stvar do koje se dolazi znanjem i zalaganjem.

 

Izvor: opcina-tesanj.ba


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT