BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Vlašić centar sportskog turizma

Vlašić ljeto 2023

Vlašić je zadnjih nekoliko godina postao centar sportskog turizma ljeti, pa se tako i ove godine na ovoj bosanskohercegovačkoj planini priprema veliki broj sportskih ekipa iz regije, ali i svijeta, javlja fena.ba.

Zajedničko svima je, kažu, zadovoljstvo uvjetima koje nalaze na Vlašiću.

Dragan Marković, trener Dinama iz Pančeva, jednog od najboljih srbijanskih rukometnih klubova i bivši izbornik rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, prvi put ekipu Pančeva doveo je na pripreme na Vlašić.

“Od smještaja, hrane, preko ovih ljubaznih konobara i kuharica pa do same dvorane, sve je na vrhunskom nivou. Ljudi su nas primili odlično, ništa neobično za ove prostore”, rekao je Marković.

Na pripremama u Bosni i Hercegovini je i košarkaška reprezentacija Obale Bjelokosti, čiji je tehnički direktor Anicet Lavodrama kazao:

“Zahvalni smo, uživamo ovdje, vrijeme je odlično. Svaki put kad idemo vježbati ili se vraćamo u hotel pozdravljaju nas svi. Od mladih koje uvijek zanima koliko smo visoki, odakle smo, kako nam se sviđa hrana i boravak ovdje, do onih starijih. Stvarno je sjajno iskustvo”.

Direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona Miroslav Matošević kazao je kako Vlašić ima sjajne prirodne uvjete za razvoj sportskog turizma, te da sada treba raditi na jačanju infrastrukture.

“Mislim da smo mogli primiti znatno više ekipa da imamo na raspolaganju još infrastrukture. Pored sportske, potrebno je dodatno uložiti u opću infrastrukturu, nekoliko atletskih staza, eventualno dodatnih sportskih terena kako bi tu moglo biti dosta više ekipa u istom trenutku”, ocijenio je Matošević.

Valja naglasiti da su se na ovoj bosanskohercegovačkoj planini ove godine pripremali i rukometaši Zagreba, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, olimpijac Mesud Pezer i brojni drugi.

 


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT