BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Fudbal – Zmajevi pobjedom počeli lov za EP u Njemačkoj 2024

BOSNA_I_HERCEGOVINA_ISLAND

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je na najbolji mogući način pred 8.000 gledalaca u Zenici na Bilinom polju otvorila ovogodišnji ciklus za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Zmajevi su slavili protiv Islanda rezultatom 3:0. Dvostruki strijelac u ovom meču bio je Rade Krunić – u četrnaestoj i četrdestoj minuti, dok je treći pogodak djelo sjajnog Amara Dedića u 63. minuti.

U našoj grupi J Slovačka i Luksemburg odigrali su u Bratislavi bez golova, dok je Portugal očekivano trijumfovao nad Lihteštajnom rezultatom 4:0.

Trenutno u našoj grupi Portugalci i naša reprezentacija imaju po tri boda, Luksembrug i Slovačka po bod, dok su Island i Lihteštajn bez bodova.

Puleni selektora Faruka Hadžibegića u nedjelju gostuju kod Slovaka.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT