BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Bosna i Hercegovina dobija prvu tvornicu sladoleda

Yimor

Tvornica sladoleda koju pokreću ove godine – projekat je nadaleko poznate bosanskohercegovačke kompanija YimoR, ujedno i jedan od najvećih projekata u 34 godine postojanja kompanije. Vrijednost projekta je oko 15 miliona KM, a ulaganjem u najkvalitetniju opremu, tehniku i tehnologiju buduće tvornice sladoleda bit će otvoreno oko 100 novih radnih mjesta.

Riječ je o jedinstvenom projektu u Bosni i Hercegovini, zahvaljujući kojem će YimoR postati prvi proizvođač najkvalitetnijeg sladoleda, pravljenog po posebnoj recepturi i pripremljenog po najvećim standardima.

Sladoled će biti dostupan svim bosanskohercegovačkim sladokuscima i potrošačima po pristupačnim cijenama. Plan je, između ostalog, dio proizvodnje od oko 70% pripremiti i za izvoz, čime će YimoR postati i prvi izvoznik sladoleda proizvedenog u Bosni i Hercegovini na ino tržištu.

Prva tvornica sladoleda u Bosni i Hercegovini svoje poslovanje utemeljit će na osnovnoj filozofiji proizvodnje – stvoriti najkvalitetniji sladoled po pristupačnim cijenama, pripremljen po posljednjim svjetskim standardima kvaliteta i po originalnoj visokokvalitetnoj recepturi, koji će osvojiti sve one koji uživaju u ovoj poslastici kako u Bosni i Hercegovini, tako i u zemljama uvoznicama.

Podsjećamo, dosadašnja djelatnost firme YimoR je trgovina, prijevoz i ugostiteljstvo, a u vlasništvu kompanije je i MEGA Diskont – prvi bosanskohercegovački diskont. U svojoj mreži prodavnica nude bogat asortiman roba široke potrošnje, prehrane i neprehrane, tekstila, igračaka, posuđa itd. U ponudi se nalazi preko 600 brendova s oko 10.000 artikala koju čine mnogobrojni proizvođači iz BiH kao i poznate kompanije iz inostranstva, od kojih je YimoR za većinu njih direktni uvoznik. Posebno se ističu kvalitetni CLASSY proizvodi koji su u vlasništvu YimoR- a dostupni po izuzetno pristupačnim cijenama poput Classy mlijeka, vrhnja, jogurta, šećera, konditorskih proizvoda , majoneze,začina, supa,konzervirane ribe, smrznutog povrća te brojni drugi.

 

Izvor: rtvslon.ba


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT