BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Voda iz Bosne i Hercegovine osvojila zlatnu medalju u SAD-u

VODA_LJUDSKI

Gazirana mineralna voda Dijamant iz Tešanjskih vrela d.o.o.  osvojila je prvo mjesto na 33. Svjetskom sajmu degustacije voda u Berkeley Springsu (SAD), koji je održan od od 23. do 26. februara 2023. godine.

Vode su ocjenjivali certificirani degustatori sajma obučeni da kušaju svaku vodu prema smjernicama sličnim onima u degustaciji vina.

Direktor Tešanjskih vrela d.o.o. Ibro Omerbašić izjavio je da je kvalitet njihove vode vrhunski, da su sve procese proizvodnje digli na viši nivo, te nakon nekoliko godina odlučili izaći na ocjenjivanje sa vodama koje su godinama bile nosioci medalja.

„Presudno je bilo ono u što vjerujemo sve ove godine, a to je da Dijamant ima vrhunski kvalitet i to su stručni  ljudi i žiri na ovome sajmu prepoznali i nagradili zlatnom medaljom. Zlatna medalja je ono šta o nama kažu oni koji se razumiju u kvalitetu vode“, naveo je Omerbašić.

 

Izvor: Ljudski.ba


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT