BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Ponovo aktiviran Konjički klub “Bratstvo” Bratunac

326418522_584279553581964_4726941421305399872_n

Poslije 30 godina pauze Konjički klub „Bratstvo“ inicijativom sedamnaest ljubitelja ovog sporta iz Srebrenice i Bratunca, nastavlja dugu tradiciju konjičkog sporta u ovim krajevima – javlja portal UPSMedia.

Među inicijatorima je Ibro Hodžić kojem je dodijeljena pozicija doživotnog predsjednika: “Naša ideja je da obnovimo prostorije Konjičkog kluba koje se nalaze u okviru gradskog stadiona, a koje uključuju i štale. U planu je organizovanje manifestacija, ali ključna je podrška lokalnih vlasti. Konjički klub je pred rat napravio ove štale na zemljištu koje smo kupili od privatnog lica.”

Ibro se prisjeća konjičkih trka u Bratuncu i svojih početaka: “Znalo je biti po 50.000 ljudi na stadionu. Mi smo jedini konjički klub koji je plaćao troškove prevoza svim učesnicima trka i džokejima, bez obzira nanjihov plasman na trkama. Moja karijera je počela sa nekih sedamnaest godina. Konjički klub iz Čačka mi je na jednoj trci u Bratuncu ponudio da jašem jednog njihovog konja, dobro sam se plasirao i ponuda za rad u ergeli je stigla. Spakovao sam se i otišao u Čačak. Otada sam radio u Bečeju, Ljubićevu, Požarevcu, Karađorđevu, Šapcu, Bijeljini… I dandanas ne propuštam nijednu trku ni u Srbiji ni u Bosni i Hercegovinu, odem da gledam, ne bih mogao bez toga da živim!”

Ibro poziva novoizabrane opštinske vlasti da podrže razvoj konjičkog sporta i manifestacija u Bratuncu.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT