BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Atletika – Tuka postavio rekord mitinga u Dortmundu

amel-tuka-utrka-dortmund

Naš najbolji atletičar Amela Tuka, trijumfovao je u Dortmundu u utrci na 800 metara. Utrka je bila dvoranska, a Kakanjac je ostvario vrijeme 1:47:02 čime je za 5 stotinki popravio najbolji rezultat mitinga.

Sezona je tek na početku, ali ovo je jako dobar rezultat za Tuku i samo motiv da ostvari još ovakvih rezultata. U svom prvom nastupu ove godine bio je drugi u češkoj Ostrvi.

Najbolji rezultat bh. atletičara u disciplini 800 metara je 1:45:95 koji je ostvario u Madridu prije dvije godine.

Tuka je njemačkim medijima najavio kako se već sljedeće sedmice takmiči na utrci u Francuskoj. Također je izjavio kako se sa svakom trkom osjeća sve bolje. Da bi se plasirao na Evropsko dvoransko prvenstvo mora ostvariti normu koja iznosi 1:46:75. Prvenstvo će se održati u Istanbulu od 2. do 5. marta ove godine.

 


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT