BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Osnovan Biciklistički savez Federacije BiH

biciklisticki_savez

15 biciklističkih klubova iz Federacije Bosne i Hercegovine osnovalo je Biciklistički savez FBiH. Osnivačka skupština održana je u Sarajevu.

Za sve bh. bicikliste ovaj dan bit će upamćen ne samo po osnivanju Federalnog biciklističkog saveza, već i kao svojevrsna prekretnica u biciklizmu, jačanju biciklizma kao sporta, te postavljanju čvrstih temelja za krovnu instituciju u biciklizmu.

Odabrano rukovodstvo

Na skupštini je izabrano rukovodstvo Saveza, čije je sjedište u Mostaru. 15 klubova osnivača jednoglasno je izabralo Emira Vučijaka za predsjednika Saveza, Biljanu Krtalić za glavnu sekretaricu, dok su Blaženka Kustura, Vedad Karić, Tarik Imamagić, Dejan Slavuljica, Amar Njemčević i Toni Zorić izabrani za članove Upravnog odbora. U Nadzorni odbor izabrani su Ivan Širić, Josip Ramljak i Jonuz Zoranjić.

Značaj osnivanja Saveza

Osnivanjem ovog Saveza otvara se mogućnost apliciranja na konkurse kod resornih ministarstava za organizacije liga na nivou Federacije, za trening kampove i rad s najmlađim naraštajima, organizacije edukativnih radionica i još mnogo toga, a sve kroz podršku i saradnju s krovnom institucijom, tj. Biciklističkim savezom Bosne i Hercegovine.

Zbog velikog interesa za biciklizam na području ovog entiteta očekuju da će Biciklistički savez FBiH uskoro brojiti 40 do 50 klubova članica, što opet govori o tome koliko je biciklizam kao grana sporta razvijen u Federaciji i kolika je bila potreba za osnivanjem krovne institucije biciklizma na tom nivou.

Iz novoosnovanog saveza istaknuli su da je članstvo besplatno i  pozvali sve klubove iz Federacije na učlanjenje kako bi se stvorila snažna institucija koja će djelovati na razvoju sporta i biciklizma.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT