BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Tri studenta iz BiH među deset izabranih na specijalnoj praksi

studenti volvo

Tri bosanskohercegovačka studenta izabrana su među deset najboljih međunarodnih kandidata za specijalnu praksu u Volvu.

Ovu informaciju na svom portalu objavio je Edhem Čustović, Tuzlak koji živi u Melbournu u Australiji gdje radi na renomiranom La Trobe univerzitetu.

“Čak tri bosanskohercegovačka studenta među deset izabranih međunarodnih kandidata na specijalnoj praksi u Volvu.

Prošle godine smo razvili saradnju sa Volvo Cars, jednim od najvećih imena u proizvodnji vozila. Svake godine Volvo ima konkurentan proces regrutacije kako bi uključio grupu studenata izvan EU za stažiranje. Oni zapošljavaju globalno najbolje.

S ponosom mogu reći da su ove godine od 10 kandidata koje je Volvo angažovao, 3 iz Bosne i Hercegovine i svi su stipendisti Bosnia & Herzegovina Futures Foundation.

Enisa Lišnjić – studentica Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici

Amer Pašanbegović – student softverskog inženjerstva na Univerzitetu u Zenici

Altijana Mujić – studentica Fakulteta informacionih tehnologija Univerziteta “Džemal Bijedić”​ u Mostaru

Čestitamo našim mladim talentima, pokažite im za šta smo sposobni. Ostali međunarodni kandidati dolaze iz Indije, Venecuele, Kazahstana, Konga i Bocvane”, napisao je Čustović.

 


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT