BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Tradicionalna studentska solidarnost u Tuzli

etf-tuzla-faks-front-780x340

Obzirom da je upis ljetnog semestra u toku, Studentsko vijeće Fakulteta elektrotehnike u Tuzli sada već tradicionalno realizuje akciju solidarnosti koja je pravi primjer lijepog kolegijalnog gesta.

Naime, putem zvanične facebook stranice pozvali su sve kolege koji su u teškoj finansijskoj situaciji, te nemaju ili imaju veoma mala primanja, da se prijave putem email adrese ili kontakt telefona predsjednice Studentskog vijeća kako bi im se pomoglo u plaćanju semestra.

“Akciju za pomoć kolegicama i kolegama za uplatu semestra sprovodimo dugi niz godina i to je najmanja pomoć koju možemo udijeliti. Ideja je predložena od strane Upravnog odbora udruženja koja je bila jednoglasno podržana. Svjesni smo da na našem fakultetu postoje studentice i studenti koji nisu u mogućnosti ili imaju poteškoća sa uplatom semestra, pa ideja jeste da pomognemo istim novčanom donacijom, koju uručimo iz budžeta SFET-a, te naravno i uz pomoć dobrih ljudi i kompanija. Čitavu proceduru sprovodimo uz potpunu diskreciju, gdje samo jedna osoba (u ovom slučaju ja) poznaje identitet osobe kojoj se donacija uruči.” – za Tuzlanski.ba prošle godine navela je Lejla Šarić, predsjednica Studentskog vijeća Fakulteta elektrotehnike u Tuzli koja je i ove godine skupa sa svojim kolegama i kolegicama najveći “krivac” za ovu atipičnu studentsku akciju.

Studenti svojim primjerom šalju univerzalnu poruku empatije prema drugima i solidarnosti koja bi trebala biti ustaljen obrazac ponašanja u svakom društvenom odnosu.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT