BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Video Roberta Dacešina o BiH prvo mjesto na takmičenju u Japanu

Robert

Robert Dacešin rođen je 1989. godine u Banjaluci. Po zanimanju je magistar Ekonomije čije je zvanje stekao na ekonomskom univerizetu u Bratislavi. Već dugi niz godina bavi se digitalnim marketingom, a određen dio života proveo je radeći i kao međunarodni teniski sudija na najvećim svjetskim turnirima. Uz to, govori i pet stranih jezika, te ima mnogo drugih interesa i hobija, ali njegova najveća ljubav su, bez dileme, putovanja.

Robert je proputovao više od 80 zemalja. Na svom YouTube kanalu posljednjih godina snima videa sa destinacija širom svijeta koji su pregledani preko 10 miliona puta, a ima i svoju vlasitu TV emisiju na ATV televiziji imena “Po svijetu sa Robertom Dacešinom”.

Jedan od videa koja je uradio osvojio je i prvo mjesto na prestižnom festivalu turističkog filma u Japanu. U pitanju je video na temu zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 turistička destinacija na svijetu.

Kako i sam kaže, nije mogao vjerovati da će se upravo ovaj njegov video, koji je pripremio sa Milanom Banjcem, naći u užem izboru za najbolji video u kategoriji “Najbolji video o nekoj zemlji” za Japanski svjetski festival turističkog filma (JWTFF 2022). Robertov video odnio je pobjedu i prvo mjesto u izboru između 1542 promo videa koji su stigli sa svih strana svijeta. Robert je u svojoj objavi na Instagramu otkrio i da je video pušten na mnogim univerzitetima u Japanu.

Ovaj video u 12 minuta otkriva sve ljepote Bosne i Hercegovine kroz objektiv i oči Roberta Dacešina. Izdvojio je posebna mjesta, ljepotu prirode i hrane, a kako vam ne bismo otkrili previše, pogledajte zašto je upravo ovaj video osvojio prvo mjesto na prestižnom takmičenju u Japanu. Uživajte!

 


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT