BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Kina trijumfovala nad Bosnom i Hercegovinom

4

Iako smo se nadali da će naše Zmajice u duelu protiv Kine pružiti bolju igru i doći do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu, to se nije dogodilo. Ponovo su pulenke Gorana Loje doživjele visoki poraz. Kineskinje su slavile sa čak 47 koševa više, Kina – Bosna i Hercegovina 98:51 (26:21, 24:10, 32:15, 16:5).

Očekivano, najviše poena postigla je Jonquel Jones 17. Jedino je još Matea Tavić bila dvocifrena sa deset poena, dok su Anđela Delić (8), Knežević, Džombeta i Elez (4), Marković i Deura (2) ipak odigrale ispod očekivanja.

Listu strijelaca kod Kineskinja predvodi Han (18), zatim slijedi Meng Li (17), Yuere Li (13). Sutra od deset sati po srednjoevropskom vremenu igramo protiv Južne Koreje i očekujemo bolji odnos prema žuto-plavom dresu i kvalitetniju, ali i borbeniju igru i prvu pobjedu.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT