BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Poraz Zmajica na startu Mundobasketa

7

Na svom premijernom nastupu na Svjetskom prvenstvu za žene, reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je težak poraz od Portorika (82:58). Od prve sekunde meča Portoriko je nametnuo svoj ritam igre za kojeg naše djevojke nisu imale riješenja.

Prva tri perioda Portorikanke su dobile u svoj korist (31:16, 22:20, 16:9), a posljednji period okončan je rezultatom 13:13.

U svom debiju na Mundobasketu za ekipu trenera Gorana Loje pogađale su Jones (15), Džombeta (11), Deura (8), Tavić (7), Knežević (6), Anđela Delić (5), Elez, Nikolina Delić, Marković (2).

U pobjedničkoj ekipi briljirala je fenomenalna Guirantes sa 26 poena. Po petnaest poena postigle su Quinones i Hollingshed. U drugom kolu naša selekcija odmjeriti će snage protiv Kine.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT