BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Naše odbojkašice sa pobjedom okončale kvalifikacije za EP, 2023. godine.

9

Duelom protiv Norveške, Bosna i Hercegovina je okončala kvalifikacije i plasirala se na smotru najboljih evropskih reprezentacije koja će se održati naredne godine u četiri države: Italiji, Estoniji, Belgiji i Njemačkoj.

U posljednjem kolu naša selakcija bila je domaćin Norveškoj. Kao i sinoć, bez ikakvih problema trijumfovali smo rezultatom 3:0, po setovima 25:17, 25:19 i 25:12.

Što se tiče grupe F, na Evropsko prvenstvo plasirale su se pulenke trenera Stevana Ljubičića i Grčka, koja još treba odigrati meč sa Švicarskom. Čestitke našim princezama i selektoru Ljubičiću na plasmanu na EP.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT