BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Oproštaj od Eurobasketa, Litvanci bolji od BiH

5

U odlučujećem dvoboju za ostanak na najboljoj evropskoj košarkaškoj smotri, reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz od selekcije Litvanije.

U prvoj četvrtini bilo je 28:28 dok su naredne tri Litvanci dobili 28:14, 19:17 i 12:11. U sklopu petog kola grupe B na Eurobasketu 2022. godine, Litvanija – Bosna i Hercegovina 87:70.

Kod pobjedničke ekipe Grigoris je upisao 16 poena, po trinaest su dodali Butkevicius, Valanciunas i Brazdeikis.

Učinak Bosne i Hercegovine je Musa (22), Nurkić (15), Roberson (8), Gegić (7), Lazić i Vrabac (5), Kamenjaš i Halilović (4).

Na ovogodišnjem Eurobasketu reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je dvije pobjede i tri poraza što je nedovoljno za prolazak u osminu finala.

Pod palicom selektora Adisa Bećiragića, njegovih pomoćnika Gordana Firića i Alena Abaza, žuto-plave su na Evropskom prvenstvu predstavljali Džanan Musa, Jusuf Nurkić, John Roberson, Miralem Halilović, Amar Gegić,  Edin Atić, Kenan Kamenjaš,  Adin Vrabac, Aleksandar Lazić, Emir Sulejmanović, Ajdin Penava i Sani Čampara.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT