BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Poraz od Francuske

6

Nakon sjajne igre i trijumfa nad Slovenijom, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je i svoj četvrti meč na Evropskom prvenstvu, koji se održava u Italiji, Češkoj, Gruzji i Njemačkoj.

Naš protivnik bila je selekcija Francuske koju smo dvadeset i sedmog augusta pobijedili u kvalifikacijama za Mundobasket.

Nažalost, scenarij iz dvorane „Mirza Delibašić“ nije se ponovio jer su Francuzi slavili sa 81:68.

Po dionicama bilo je 19:19, 15:25, 16:8 i 17:29. Zanimljivo je, da je u ovom meču čak pet igrača postiglo po 14 poena, kod Zmajeva Halilović, Nurkić i Musa, a kod Francuza Huertel i Fournier.

Za Bosnu i Hercegovinu još su pogađali Roberson (13), Atić (10) i Kamenjaš tri poena. Odlučujući meč igramo sa Litvancima sutra i samo nam pobjeda odgovara za daljnji ostanak na EP.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT