BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Ponovo Bosna i Hercegovina porazila Švicarsku

66

U okviru trećeg kola kvalifikacija u grupi F za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, reprezentacija Bosne i Hercegovina trijumfovala je u Šonenverdu nad domaćinom, ekipom Švicarske. Nije krenulo dobro za naše odbojkašice, jer su domaće igračice dobile prvi set 25:22. U drugom setu trijumfuju naše djevojke istim rezulatom 25:22, dok treći i četvrti set pulenke selektora Ljubičića dobijaju sa 25:11 i 27:25. S ovom pobjedom Bosna i Hercegovina je trenutno druga, iza Grčke, sa omjerom dvije pobjede i jedan poraz. U narednom dvomeču naše će odbojakšice odmjeriti snage sa Norvežankama, koje su u ovom momentu znatno slabija selekcija od naših Zmajica.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT