BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Domaćin slavio nad našom selekcijom

2

U sklopu drugog kola Evropskog prvenstva puleni selektora Bećiragića izgubili su od domaće selekcije Njemačke 92:82. Sjajno je krenulo za nas i prve dvije četvrtine dobili smo 20:18 i 27:24 i na odmor otišli sa rezultatom 47:42.

Uslijedio je treći period igre u kojem su domaćini briljirali dobivši ga sa 28:11. Ponovo smo u 4 četvrtini bili bolji i dobili je 24:22, ali to nije bilo dovoljno da nakon Mađarske, dođemo i do druge pobjede. U pobjedničkoj ekipi po 18 poena postigao je dvojac Šreder-Vagner. Učinak naših reprezentativaca je slijedeći: Musa (30), Nurkić (21), Robereson (13), Halilović (7), Kamenjaš (5), Gegić (4), Atić (2).

Nakon duela sa Njemačkom, puleni trenera Adisa Bećiragića su na omjeru 1:1. U trećem kolu Zmajevi igraju protiv aktuelnog šampiona Evrope, selekcije Slovenije.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT