BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

U Živinicama pokrenuta najduža linija za proizvodnju termoizolacionih panela u JI Evropi

Disk Živinice

“Zvanično smo pokrenuli najsavremeniju liniju proizvodnje termoizolacionih panela. Duga je 250 metara i nosi epitet najduže linije za proizvodnju termoizolacionih panela u Jugoistočnoj Evropi”, potvrđeno je iz kompanije Disk d.o.o. Živinice.

Potpuno novi proizvodni pogon izgrađen je na 10.000 m2 i ima godišnji kapacitet od 2.000.000 m2.

Panelni različitih dužina za osnovu imaju limove debljine od 0,40 do 0,80 mm. U skladu sa zahtjevima klijenata paneli se izrađuju u dužinama od minimalno 2 m do najviše 16 m. Debljina panela je između 30 mm i 200 mm. Njihova unutrašnjost može biti ispunjena PIR i PUR hemijskim pjenama certificiranim njemačkim standardom.

Podsjetimo, gradnja ove fabrike vrijedne preko 20 miliona KM počela je 2022. godine, o čemu je pisao i portal Akta.ba. Nalazi se u poslovnoj zoni Ciljuge II i kako je ranije navedeno, upravo je ova poslovna zona jedan od najvažnijih alata za stvaranje preduslova za poduzetništvo.

Kompanija Disk specijalizirana je za proizvodnju limenih krovova i fasada i uskoro će zaokružiti tri decenije kontinuirane prisutnosti na tržištu.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT