BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Više od hiljadu takmičara trčalo „Travničku peticu“

Travnička petica

Kennedy Kipkemoi Rono i Ruth Nundu Mbatha pobjednici su šestog izdanja Pharmamed Travnik noćne utrke, održanog u Travniku u organizaciji Centra za edukaciju mladih, prenosi Klix.ba.

Za učešće na utrci registrovano je 1.066 takmičara iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i Hrvatske, Srbije, Mađarske, Crne Gore, Češke, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Njemačke, a njih 718 prošlo je kroz cilj i istrčalo Travničku peticu.

Prvoplasirani Kennedy Kipkemoi Rono iz Mađarske sa vremenom 14:30, oborio je prošlogodišnji rekord staze, drugo mjesto zauzeo je Albert Kipkorir Tonui, dok je na trećem mjestu Uroš Gutić. U ženskoj konkurenciji prvoplasirana je Kenijka Ruth Nundu Mbatha, drugo mjesto pripalo je Almi Hrnjić, a treće Jeleni Gajić.

Pobjedinicima su uručene novčane nagrade u iznosima od 1.000KM za prvo, 600 KM za drugo i 400 KM za treće mjesto u muškoj i ženskoj kategoriji, koje je obezbijedila ABA d.o.o. Travnik, kao i poklon paketi Pharmameda, generalnog pokrovitelja utrke.

0% tolerancija na nekontrolinasnu prodaju i promociju alkohola djeci i mladima

Izvršni direktor Centra za edukaciju mladih Adis Arnautović je kazao da je travnička utrka postala tradicionalna te da svake godine okuplja sve više profesionalnih trkača i rekreativaca, koji ne žele propustiti ovaj jedinstveni događaj.

“Staza duga 5 kilometara predstavlja izuzetnu priliku da se jedna od najatraktivnijih destinacija u srcu Bosne i Hercegovine doživi na jedan drugačiji način, sklope nova prijateljstva, ali svakako i da se promoviše zdrav stil života putem ove najjednostavnije sportske rekreacije, koja poboljšava fizičko i mentalno zdravlje”, kazao je Arnautović.

I ove godine, organizatori su pripremili kvalitetan startni paket sa dry skin majicom, promotivnim poklonima sponzora, vaučerima za posjetu znamenitostima u Travniku, a svima koji su istrčali utrku dodijeljene su i medalje kao uspomena na uspješno istrčanu trasu najveće male utrke u Bosni i Hercegovini.

Ovogodišnji slogan utrke bio je “0% tolerancija na nekontrolinasnu prodaju i promociju alkohola djeci i mladima”.

Utrku istrčao i načelnik Travnika

Općina Travnik je od samog začetka dio “Travničke petice” te kroz višestruku pomoć i saradnju doprinosi da se kombinacija najbrže rastućeg trenda trčanja i turističke atrakcije, avanturističkog turizma, uveliko popularizira, a utrku je istrčao i načelnik Općine Travnik Kenan Dautović koji je istakao da je Travnik zasigurno bio centar Bosne i Hercegovine, ali i regije.

“Popularna Travnička petica je već postala značajan brend općine Travnik i svake godine je s nestrpljenjem čekamo i podržavamo i kroz učešće uposlenika koji su sinoć činili jedan od najvećih timova od čak 43 učesnika”, kazao je Dautović.

Ovaj dvodnevni događaj obuhvatio je niz različitih sadržaja za cijelu porodicu, a centralna utrka je pored trkača okupila i brojne gledaoce koji su svojim nesebičnim bodrenjem davali dodatni vjetar u leđa svim trkačima.

 


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT