BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Hafiz Fatih Seferagić iz Bosne i Hercegovine predvodio teravih-namaz u centru New York-a

75b94b38-2f55-4cbd-b521-90c49c224736

U događaju bez presedana, stotine muslimana su prekinule post i klanjale zajednički teravih namaz na Times Square-u u New Yorku u SAD-u, prvog dana mjeseca ramazana prošle godine.

Times Square je glavno komercijalno područje i turističko odredište u središtu Manhattan-a u New York-u. To je jedna od najposjećenijih turističkih atrakcija grada koja privlači oko 50 miliona posjetilaca godišnje.

Ove godine iftar i teravih-namaz na Times Square-u su održani 25. marta.

Namaz je predvodio hafiz Fatih Seferagić, porijeklom iz Cazina, a sa prebivalištem u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prije teravih-namaza, na ovoj lokaciji je upriličen iftar za postače.

„Sinoć je molitva teravih-namaz održana u srcu New York-a na Times Square-u, Manhattan. Ovo je grad „koji nikad ne spava“. Izuzetan događaj koji je privukao hiljade posjetilaca. Aktivnosti u centru New York-a počele su prekidom posta, magribskom molitvom, predavanjima i učenjem Kur'ana. Događaj je bio prekrasan prikaz raznolikosti i jedinstva New York-a. Pomogao je u promicanju pozitivne slike o muslimanima i islamu u široj zajednici. Upravo kroz takve događaje možemo srušiti barijere i potaknuti veće razumijevanje i toleranciju između ljudi različitih vjera i porijekla“, poručio je hafiz.

Hafiz Seferagić rođen je 1. marta 1995. godine u izbjegličkoj porodici u Njemačkoj, odakle s roditeljima kao četverogodišnjak seli u Baltimore u Sjedinjenim Američkim Državama gdje i danas živi.

 


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT