BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Džanan Musa ulaže u Bosnu i Hercegovinu

Džanan Musa

Bosanskohercegovački košarkaš i član slavnog Real Madrida Džanan Musa, ovih dana je i formalnopravno postao suvlasnik kompanije Derubis Caravans.

Kako je za Avaz.ba potvrđeno iz PR službe našeg košarkaša, želja za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu postoji od samog početka.

Nova grana industrije

Otvorila se odlična prilika, te se u komunikaciji sa Lejlom i Denisom Kraljevićem Džanan odlučio na ovaj poslovni potez. Njegovi predstavnici su već imali radni sastanak sa vlasnicima i precizirali strateške ciljeve. Ono što je bitno naglasniti jeste da je nova grana industrije u našoj zemlji prvenstveno izvozno orijentirana i na taj način se otvara mogućnost prezentacije domaćeg bosanskohercegovačkog brenda na svjetskom tržištu.

Službeno, kompanija Derubis Caravans nastala je 27.01.2022. godine u Vitezu. Krenulo se s proizvodnjom modela u prirodnoj veličini nakon dovršenja kompletne projektne dokumentacije. Derubis Caravan Series 7 imao je svjetsku premijeru na najvećem svjetskom sajmu karavaning industrije u Dizeldorfu. Već na prvom pojavljivanju, pokazalo se da je ovaj novi koncept u potpunosti drugačiji od svega viđenog i da će u karavaning industriji donijeti toliko očekivano osvježenje.

Proizvod je na sajmovima u Dizeldorfu, Bernu i Velsu proglašen kao „Highlight of the fair“, a informaciju o kvalitetu proizvoda prenijeli su svi inostrani mediji karavaning industrije. Derubis Caravans proglašen je najboljim tehničko-tehnološkim proizvodom u Bosni i Hercegovini uz specijalno priznanje dodjelom inženjerske zvjezdice, a projekt izgradnje Derubis Caravans Series 7 proglašen je najboljim projektom godine.

Nova tvornica

Kompanija Derubis Caravans početkom 2022. godine useljava u novoizgrađenu tvornicu u Vitezu unutar koje je postavljena cjelokupna linija za serijsku proizvodnju. Pozicionirala je Bosnu i Hercegovinu na svjetsku mapu visokotehnoloških proizvoda i po prvi puta podigla njenu zastavu na jednom takvom svjetskom sajmu. Kompanija je pokrenula potpuno novu granu industrijske proizvodnje u Bosni i Hercegovini s ciljem da domaće znanje predstavi svjetskoj javnosti, a ujedno i da smanji odljev mladih iz Bosne i Hercegovine nudeći mogućnost zapošljavanja u atraktivnoj djelatnosti. Napravila je prodajnu mrežu u Evropi, Švicarskoj, SAD i Saudijskoj Arabiji. Sarađuje s tehničkim fakultetima iz Bosne i Hercegovine i pruža mogućnost obavljanja prakse budućim inženjerima u okviru svoje proizvodnje.

Derubis Caravans jedini na Balkanu posjeduje homologaciju i certifikaciju za vozila za EU tržište.

Kompanija ima za cilj zapošljavanje, povećanje proizvodnosti, kontinuirana tehnološka poboljšanja i pozicioniranje proizvoda u gornju cjenovnu i tehničku kategoriju.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT