BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Potpisan ugovor o izgradnji 17 km dionice autoputa Brčko – Bijeljina

Autoput bijeljina-brčko

Juče je potpisan ugovor o izgradnji 17 kilometara dionice autoputa Brčko – Bijeljina, ukupne vrijednosti 346.955.000 KM, bez PDV-a. Potpisali su ga vršilac dužnosti direktora “Autoputeva Republike Srpske” Nedeljko Ćorić, vršilac dužnosti direktora za tehničke poslove u “Autoputevima” Slobodan Stanarević i predstavnik konzorcijuma kineskih kompanija Li Gang.

Potpisivanju su prisustvovali predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, premijer Radovan Višković i ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović.

Konzorcijum kompanija čine “Kineska prekomorska inženjerska grupa”, “Kineska grupa za građevinarstvo Tisju” i Kineska banka za izgradnju.Sjedište kineske firme koja će izvoditi radove na izgradnji autoputa je u Varšavi, ali će biti premješteno u Banjaluku, rekao je Nedeljko Ćorić.

Dodik je izjavio da očekuje da će u narednih četiri do pet godina ova trasa autoputa biti završena.

Predstavnik konzorcijuma kineskih kompanija Li Gang rekao je da je njihova grupacija poznata građevinska kompanija koja se nalazi na 34. mjestu od 500 najpoznatijih građevinskih kompanija u svijetu, kao i da će pružiti kvalitetne rezultate u radu.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je riječ o kreditnom aranžmanu za dionicu Bijeljina – Brčko sa rokom otplate od 15 godina.

 

Izvor: Nezavisne.com


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT