BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Tuka 4. mjesto u trci na 800 metara na mitingu u Madridu

Tuka Madrid

Bosanskohercegovački srednjeprugaš Amel Tuka, s novim ličnim rekordom sezone 1:46,89, osvojio je četvrto mjesto na zlatnom mitingu Svjetske dvoranske serije Galluru u Madridu, na kojem je pobijedio Španjolac Saul Ordonez s 1:46,22.

Konkurenti su mu bili Šveđanin Andreas Kramer, koji je s 1:46,52 bio drugi, Španjolci Adrian Ben, Javier Miron, Mariano Garcia i Saul Ordonz i Nizozemac Tony Van Diepen. Treći je bio Španjolac Miron s 1:46,73.

Bila je ovo i posljednja provjera našeg atletičara pred nastup na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu, koje će biti održano od 2. do 5. marta, a Tuka će, zajedno s Abedinom Mujezinovićem, već prvog dana nastupiti u kvalifikacijama na 800 metara.

Tukin najbolji ovosezonski rezultat do mitinga u Madridu bio je 1:47,02, s kojim je nedavno pobijedio, te oborio rekord mitinga u njemačkom Dortmundu.

Zanimljivo je da je najbolji lični dvoranski rezultat istrčao upravo prije dvije godine na mitingu u dvorani Gallur u Madridu, što je još uvijek njegov dvoranski rekord.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT