BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Košarka – Večeras Zmajice protiv Makedonki

zmajice4 (1)

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će odigrati utakmicu petog kola kvalifikacija za Eurobasket 2023.

U KSC „Sabit Hadžić“ na Ilidži odmjerit će snage sa selekcijom Sjeverne Makedonije. Susret je na rasporedu u 20 sati.

Goran Lojo, selektor „Zmajica“ odlučio se za slijedeće igračice koje će igrati protiv Makedonki te Njemica za tri dana: Milica Deura, Courtney Hurt, Anđela Delić, Almedina Ahmić, Nikolina Knežević, Ajla Selimović, Dragana Domuzin, Jovana Mandić, Nikolina Zubac, Jovana Marković, Dragana Zubac i Lejla Omerbašić.

Pobjedom protiv nacionalne selekcije Sjeverne Makedonije i Njemačke postoje terotske šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo.

Trenutno u našoj grupi prednjače Belgija i Njemačka sa po 7 bodova. Slijedi ih naša reprezentacija sa 6 bodova, dok je Sjeverna Makedonija na začelju sa četiri boda.

Posljednji duel u grupi Bosna i Hercegovina igra protiv Njemačke 19. februara ove godine, također na Ilidži.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT