BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Potpisan ugovor o regulaciji odvodnje ispod podvožnjaka u Nemili

316551248_677932557030769_6843830832196695337_n
U kabinetu ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK Arnela Isaka potpisan je ugovor o sanaciji priključne saobraćajnice na regionalnu cestu R445 Nemila-Zenica i regulaciji odvodnje ispod podvožnjaka na lokalitetu Nemila.
Predviđeno je postavljanje jače, dopunske, pumpe kao i postavljanje tzv. žabljeg poklopca koji će regulisati dotok voda iz korita rijeke Bosne i regulisati kanalizacije u posebnom većem šahtu.
Također, sanirati će se 185 metara ceste sa ugradnjom ivičnjaka i novim slojem asfalta, a planirana je i ugradnja nove čelične ograde.
Vrijednost ugovora iznosi 138.738,60 KM sa PDV-om.
Ovim radovima riješit će se dugogodišnji problem koji mještanima Nemile otežava svakodnevni život, a poseban problem predstavljaju kišni periodi, kada ovaj podvožnjak redovno poplavi. Projektom koji je pokrenuo ministar Isak, odnosno nabavkom pumpe za vodu i rješavanjem odvodnje, poplave u podvožnjaku će postati prošlost, a novi asfalt će riješiti probleme na samoj saobraćajnici.
Rok za izvođenje radova koji su predmet ovog ugovora je 30 dana od dana uvođenja u posao.
Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline

O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT