BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

BiH i dalje bez pobjede na EP

3 (1)
4

U okviru 4. kola Mundobasketa u Australiji, Južna Koreja je bez muke porazila pulenke Gorana Loje 99:66. U ovaj susret naše djevojke su ušle odlično i u prvih sedam minuta imali rezultatsku prednost, no poslije toga incijativu preuzimaju Koreanke pa prvu četvrtinu dobivaju 25:20.

U narednih trideset minuta Južna Koreja dominira i dobija sve tri četvrtine (20:17, 31:15, 23:14). Kang je bila neriješiva enigma za naše reprezentativke postigavši 37 poena. H. Pank je ubacila 16, te J. Park tri koša manje.

Ponovo je kod nas najprecizniju ruku imala Jones sa 21 poenom. Iza nje su Anđela Delić (11), Elez (10), Tavić (8), Knežević (7), Domuzin (4) i Deura (3).

U ponedjeljak igramo protiv Belgijanki sa nadom da ćemo ostvariti prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu. Mi smo na omjeru 0:3, dok je Belgija u boljoj poziciji sa dvije pobjede – protiv Južne Koreje i Portorika, te porazom protiv SAD.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT