BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Zmajevi otvorili EP pobjedom protiv Mađarske

8

Košarkaška selekcija naše zemlje na najbolji mogući način otvorila je Evropsko prvenstvo trijumfom u Kelnu protiv Mađarske rezultatom 95:85.

U prvoj četvrtini Mađari su bili bolji takmac na terenu i dobili ovaj period igre sa 23:17. U drugoj četvrtini su naši momci pokazali više i dobili je sa pet poena prednosti, no ipak su Mađari otišli na odmor sa minimalnom prednošću 46:45.

Treći period bio je prekretnica u našoj igri, jer smo je dobili 28:17, dok je u ravnopravnoj posljednjoj četvrtini bilo 22:22. U konačnici Bosna i Hercegovina – Mađarska 95:85.

U našoj selekciji Musa i Nurkić postigli su po 18 poena, Roberson jedan manje, Halilović (16), Gegić, Kamenjaš, Vrabac (svi po 5), Sulejmanović (3), Lazić (1).

Kod Mađara najviše poena postigao je Benke (20), Hange je dodao 16 poena i Vojvoda (15). Za dva dana selekcija selektora Adisa Bećiragića odmjeriti  će snage sa domaćinom Evropskog prvenstva Njemačkom.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT