BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Doboj Jug ne zaboravlja svoju šampionku

3

Aktuelni općinski načelnik Doboj Juga Mirnes Tukić upriličio je prijem za plivačicu Iman Avdić. Četrnaestigodišnjakinja čiji su korijeni iz Doboj Juga je članica PK Sport Time iz Sarajeva i u julu je na Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu (EYOF), u kategoriji slobodna tehnika, osvojila bronzanu medalju. Iman sa roditeljima već nekoliko godina živi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, ali s ponosom ističe da joj je Doboj Jug u srcu.

Načelnik Tukić je sjajnoj Avdić uručio i novčanu podršku za naredna takmičenja. Cilj ove vrsne plivačice je da 2024. godine predstavlja Bosnu i Hercegovinu na Olimpijskim igrama u Parizu.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT