BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

U sjedištu vlade ZDK potpisan ugovor o sufinansiranju zapošljavanja 22 asistenta na UNZE

301609715_612593683564657_8019776698020166058_n
Ugovor o zapošljavanju 22 pripravnika asistenta na Univerzitetu u Zenici potpisali su u sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Azra Šabanović, rektor UNZE Jusuf Duraković i direktor Službe za zapošljavanje ZDK-a Anto Pešić.
Ministarstvo za rad, socijalnu politku i izbjeglice ZDK-a sufinansirat će zapošljavanje saradnika asistenata na UNZE sa 264.000,00 KM, a program će se realizirati u periodu od 12 mjeseci, počevši od septembra 2022. godine. Ovo ministarstvo i Vlada ZDK će sufinansirati iznos od 1.000,00 KM za dio neto plaće i doprinosa, a razliku će snositi Univerzitet u Zenici.
-Zapošljavanje asistenata jedan je od programskih zadataka našeg ministarstva i mi smo ponosni što smo potpisali ugovor. Nadam se da će UNZE uspjeti zaposliti asistente do početka akademske godine. Želim im puno uspjeha i sigurna sam da će ovo biti kontinuitet rada Vlade ZDK – rekla je ministrica Sinanović.
Rektor Duraković je zahvalio Vladi ZDK-a što je prepoznala potrebu da UNZE primi nove kadrove, napomenuvši da je Vlada prije mjesec dana dala saglasnost za prijem 7 asistenata, koji će svoj radni vijek započeti na ovoj visokoškolskoj ustanovi.
-Ovo je prvi put u historiji Univerziteta u Zenici da se u roku od mjesec dana primi skoro 30 novih mladih kadrova. To je jedan veliki potencijal i ja se nadam da će djeca prepoznati potrebu i značaj razvoja univerziteta, a ujedno i da ostanu u državi BiH – rekao je Duraković.
Resorno ministarstvo će odobrena sredstva doznačiti Službi za zapošljavanje ZDK-a, koja će vršiti refundaciju po zahtjevu UNZE. Direktor Pešić je najavio da će ubrzo biti raspisan konkurs za prijem asistenata.
-Na evidenciji biroa ima dovoljno potencijalnih kandidata, a mi ćemo preko svojih biroa rada učiniti sve što je potrebno da se na konkurs prijave svi koji žele raditi na prestižnoj visokoškolskoj ustanovi kao što je Univerzitet u Zenici – rekao je Pešić.
Press služba ZDK

O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT