BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Isplaćeni poticaji za proizvodnju u plastenicima i staklenicima, te za zasnivanje zasada koštičavog, jabučastog i jezgrastog voća

zdk.ba

Ministarstvo finansija Zeničko-dobojskog kantona obezbijedilo je sredstva, te danas, 06.09.2024. godine, izvršilo isplatu sredstava na ime podrške za poljoprivrednu proizvodnju u plastenicima i staklenicima za 170 registrovanih poljoprivrednih obrta i jedan pravni subjekt koji su ispunili uslove iz javnog poziva u ukupnom iznosu od 988.549,00 KM.

Također, izvršena je isplata sredstava na ime podrške za zasnivanje zasada koštičavog, jabučastog i jezgrastog voća za 11 poljoprivrednih proizvođača sa područja ovog kantona u iznosu od 15.000,00 KM.

Sredstva su isplaćena u skladu sa Odlukom Vlade koja je donesena na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a nakon donošenja Programa utroška budžetskih sredstava i provedenog Javnog poziva.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT