BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Ministar Šibonjić uz ostale zvaničnike otvorio Çerkezköy industrijski sajam u Istanbulu

MInistar Šibonjić Istanbul

Ministar privrede Zeničko-dobojskog kantona Samir Šibonjić, na poziv turskih domaćina i prijatelja, zajedno sa najvišim zvaničnicima iz privrednog života Republike Turske i privrednicima otvorio je Çerkezköy Industrijski sajam (ÇEF 2024 Fuarı) u Istanbulu.

Ovaj prestižni privredni događaj, koji se održava od 4. do 6. septembra, okupio je preko 400 izlagača, što ga čini jednim od ključnih sajmova u regiji. 

Ministar Šibonjić u Istanbulu boravi zajedno sa organizacijskim timom Generalnog BH sajma ZEPS 2024, te su iskoristili priliku da zajedno predstave ZEPS turskim partnerima i firmama. 

„Zajedno smo posjetili Privrednu komoru Çerkezköy, gdje smo srdačno dočekani od strane predsjednika komore, gospodina Ahmeta Çetina. Ova komora, koja okuplja 7.000 članica, organizator je osmog izdanja sajma ÇEF 2024 Fuarı, čime se dodatno potvrđuje značaj ovog događaja u poslovnom svijetu Turske“, rekao je ministar Šibonjić.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT