BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Potpisan ugovor o sanaciji regionalne ceste Čajdraš – Ovnak – Šušanj

Potpisivanje Ugovora 2.9

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona uz podršku kantonalne Vlade nastavlja sa investiranjem u putnu infrastrukturu na području grada Zenica. U prisustvu resornog ministra Adnana Šabanija, direktor Kantonalne direkcije za ceste Ze-do kantona po ovlaštenju Rasim Kovač i direktor preduzeća „Komgrad Ze“ d.o.o. Muhamed Šibonjić potpisali su Ugovor o izvođenju radova „Sanacija regionalne ceste  R413a Čajdraš – Ovnak – granica Kantona (lokalitet Pojska – Šušanj)“.

Vrijednost Ugovora je 454.101,57 KM, a rok za realizaciju posla, koji podrazumijeva sanaciju kolovozne konstrukcije u dužini od oko 600 metara sa regulacijom odvodnje, je 40 dana od dana uvođenja u posao.

„Prilikom više posjeta naseljima tzv. Kočevskog sliva na području Zenice od strane stanovništva delegirani su nam problemi sa kojima se susreću u svakodnevnoj komunikaciji sa gradskim središtem. Osim toga, ovaj regionalni pravac važna je spona sa Srednjobosanskim kantonom i nastojat ćemo što skorije da poboljšamo bezbjednost pješaka, posebno djece i omladine kojima nisu osigurani adekvatni uslovi za odlazak do škola, ambulante, trgovine“, kaže ministar Šabani.

Iz Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona podsjećaju, da su sredstva od 400.000 KM prebačena Gradu Zenica za rekonstrukciju puta za strateški važnu turističku destinaciju Smetovi, kao i da će vrlo brzo započeti osam godina čekani nastavak izgradnje Glavne gradske magistrale od kružnog toka „Bojin vir“ do skretanja za naselje Lukovo Polje u dužni od 1,25 kilometar. Procijenjena ukupna vrijednost projekta prve vangradske dionice Glavne gradske magistrale iznosi 3.173.504,27 KM bez PDV-a, a sredstva su osigurana u budžetu Zeničko-dobojskog kantona.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT