BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Rekboo – prvi mealkit dostavni servis u istočnoj Evropi

Rekboo 2

Sigurno ste već čuli za kompanije koje dostavljaju meal kits odnosno setove obroka širom svijeta. Ovaj biznis model sada dolazi i na naše tržište a donosi nam ga – Rekboo! Apsurdno ili ne, zdravu ishranu nam donosi upravo startup čiji naziv čini šatrovačka riječ od burek. Rekboo se fokusira na pružanje kvalitetnih i zdravih obroka za one koji su „kratki“ sa vremenom ili jednostavno žele jesti zdravije.

Nastao u sklopu prošlogodišnjeg programa „Innovation Nation BiH“, ovaj startup vam omogućava da pratite željenu dijetu i zdraviju ishranu. Proces je vrlo jednostavan: kreirajte svoj plan ishrane, izaberite jela a Rekboo na vaša vrata dostavlja sve potrebne sastojke za pripremu vaših obroka, uključujući i detaljne recepte pripreme. Kupci mogu birati iz širokog izbora različitih jela, ubrajajući i keto i veganske opcije.

Za razliku od mnogih drugih meal kit servisa koji postoje vani, Rekboo se fokusira na lokalne 387 proizvode i sastojke, čime podržavaju rast lokalne ekonomije i osiguravanje korištenja svježih i kvalitetnih namirnica.

Osnivači Rekboo izjavili su za portal Menager.ba da je njihov cilj ponuditi ljudima način da uživaju u zdravim i ukusnim obrocima, bez da moraju trošiti puno vremena na kupovinu i pripremu hrane.

Rekboo se bazira na dostavi kvalitetne hrane i lakoću korištenja servisa, te u isto vrijeme smanjenje količine otpada koji se trenutno proizvede u industriji hrane.

Rekboo za sada trenutno radi samo na području Sarajeva, a ukoliko ste zainteresovani da među prvima probate ovaj jedinstveni dostavni servis, posjetite www.rekboo.com ili njihovu instagram stranicu @rekboocom.


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT