BOLJA NEGO ŠTO SE PRIČA...

Bosanskohercegovački slijepi sprinter Omar Bojčić postavio novi državni rekord

Omar Bojčić

Bosanskohercegovački paraatletičar Omar Bojčić još jednom je potvrdio odličnu formu.

Naš sjajni slijepi sprinter postavio je novi državni rekord na 100 metara na 26. Otvorenom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u paraatletici sa vremenom 12.77 sekundi.

Takmičenje koje je održano u subotu u Puli u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom i Spektra atletskog kluba za osobe s invaliditetom, potvrdilo je sjajnu formu Bojčića koji je uz trenera i vodiča Farisa Ibrahimpašića osvojio i dvije nove zlatne medalje.

Prvu, na već spomenutoj “stoji”, a drugu na 400 metara (1:02.32.).

Učestvovalo je 147 paraatletičara iz devet evropskih zemalja: Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Crne Gore, Rumunije, Slovenije i Srbije. Nastupilo je i devet od deset hrvatskih paraolimpijaca iz Tokija.

Iako je do Paraolimpijskih igara u Parizu 2024. ostalo nešto više od godinu dana, Bojčić i Ibrahimpašić su već sada spremni za najvažniju svjetsku atletsku smotru, a sudeći prema formi nije nemoguće da u gradu svjetlosti ispišu nove stranice bosanskohercegovačkog sporta.

 

Izvor: Klix.ba


O nama

Namjera portala BoljaBosnaiHercegovina je da predstavi privredna, naučna, kulturna, sportska i općenito ljudska postignuća Bosanaca i Hercegovaca u domovini i dijaspori, te da na taj način afirmira Ideju Bosne kao prostora slobode, ljubavi i vjerske raznolikosti koja je duboko ukorijenjena u bosanskome tlu.
Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije za “dobre vijesti” iz Bosne i Hercegovine i o Bosni i Hercegovini i njenim ljudima.


KONTAKT